برگزیده

کانتر گرم

گروه صنعتی اریا استیل نوین از سال ۱۳۸۶ با تجربه گروهی شاخص و کار آمد و با تکیه بر خلاقیت فردی مثال زدنی و دانش فنی فراوان توانسته است در طی این سال ها محصولاتی با کیفیت عالی تولید نماید و رضایت بالای مشتریان خود را فراهم سازد.

کیفیت حرف اول را در تولیدات این شرکت میزند.اصول کار این شرکت بر پایه دانش فنی بالا و به کار گیری به روز ترین و با کیفیت ترین دستگاهها و مواد اولیه در ساخت محصولات حرف اول را در سطح محصولات مشابه میزند.

آریا استیل نوین در زمینه تولید و طراحی و راه اندازی تجهیزات آشپزخانه های مجموعه های صنعتی ،کافی شاپ و راه اندازی فست فود ها مانند کانتر گرم ، گریل صنعتی، تاپینگ پیتزا و سرخ کن صنعتی فعالیت دارد.

مشاوره و طراحی: یکی دیگر از برتری های گروه آریا استیل نوین نسبت به دیگران، طراحی و مشاوره در راه اندازی اشپزخانه ها و فست فودهاست. طراحی بر اساس دانش بالا و تهیه بهترین دستگاه ها با توجه به ابعاد وکارایی صنعت و خواسته شماست.طرح ها و مشاوره هایی که هم از لحاظ کیفیت پخت غذا، اعم از پخت بدون روغن و سالم و سریع باعث شده که کیفیت غذاها به بهترین نحو بالا رفته و در وقت و هزینه شما صرفه جویی شود و در آخر رضایت مشتریان را در برداشته باشد.

صفر تا صد طراحی و راه اندازی فست فود سیار:

با توجه به مشغله های کاری امروزه مردم اکثریت آنها به فست فودها روی آورده اند زیرا این نوع غداها سریع آماده می شود.در نتیجه تقاضا برای غذاهای رستوران و فست فودها افزایش پیدا کرده است.پس افراد زیادی که سرمایه کافی داشتند به این فکر افتادند که رستوران ها و فست فودهای فراوانی را در نقاط مختلف راه اندازی کنند.اما با توجه به قیمت نسبتا بالای منو اکثر رستوران و فست فودها گرایش مردم به سمت فست فود،رستوران و کافه های سیار به سرعت افزایش پیدا کرده است.

اگر به دنبال یک ایده کسب و کار پولساز هستید ما به شما راه اندازی فست فود سیار (setting up food truck) را پیشنهاد میکنیم.پس همراه ما در ادامه این مقاله باشید تا شما را راهنمایی کنیم.راه اندازی فست فود سیار یکی از مهم ترین بخش ها در تجهیزات فست فود می باشد.

راه اندازی یک فست فود سیار به این ۷ مرحله نیاز دارد:

فست فود سیار

  1. دریافت مجوزهای دولتی
  2. نام کسب و کار خود را انتخاب کنید
  3. ماشین سیار خود را خریداری کنید
  4. خرید تجهیزات و لوازم
  5. استخدام و آموزش کارکنان
  6. تهیه منو غدایی مناسب
  7. بازاریابی کسب و کار خود

بیایید نگاهی به هر مرحله بیاندازیم و هر مرحله را جداگانه برای شروع راه اندازی فست فود سیار بررسی کنیم:

  1. دریافت مجوزهای دولتی:

شروع به کار یک فست فود یا رستوران حتی از نوع سیارش مانند هر کسب و کار دیگری نیازمند برخی کاغذبازی های رایج است.دریافت مجوزهای لازم و پروانه های ضروری از مهم ترین اقدامات پیش از شروع به کار و راه اندازی فست فود سیار می باشد.اما نکته مثبت این کار اینجاست که به دلیل ماهیت کم هزینه رستوران داری سیار در ابتدا نیاز به پرداخت هزینه آنچنانی به سازمان های دولتی برای کسب مجوز نیست.

  1. نام کسب و کار خود را انتخاب کنید:

شما به نامی نیاز دارید که متناسب با غذاهایی که ارایه می دهید باشد.نام رفست فود سیار شما به دسته و لوگوی رسانه های اجتماعی شما تبدیل می شود و در کنار کامیون نقش بسته است،بنابراین مهم است که آن را به درستی انتخاب کنید.

اما در اینجا چند نکته کلی برای انتخاب یک نام خوب برای شما وجود دارد:
  • یک نام منحصر به فرد انتخاب کنید:اگر رستوران یا فست فود سیار دیگری با همین نام وجود داشته باشد خطر نقض یک علامت تجاری را دارید.می‌توانید از ابزار جستجوی آنلاین اداره ثبت علائم تجاری برای بررسی اینکه آیا نام شما قبلاً گرفته شده است یا خیر استفاده کنید.
  • نام خود را توصیفی کنید:نام شما باید غذا،موضوع و مفهوم شما را توصیف کند تا مشتریان شما بلافاصله بدانند که چه انتظاری دارند.
  • نام را به یاد ماندنی کنید و تلفظ آن آسان باشد:از نام‌های طولانی و گیج‌کننده خودداری کنید.چهار کلمه یا کمتر یک قانون خوب برای نام رستوران سیار شما است.
  • نامی را انتخاب کنید که بتواند رشد کند:نام کسب و کار شما باید سرگرم کننده و جذاب باشد و در صورت اضافه کردن کامیون های بیشتر،آیتم های منوی جدید یا باز کردن یک رستوران سنتی با کسب و کار خود رشد کند.
  1. ماشین سیار خود را خریداری کنید:

اولین و اساسی ترین نیاز این کسب و کار تهیه ماشین،کانکس یا همان کامیون های سیار است.قیمت اولیه رقم بالایی نیست اما یک ماشین برای راه اندازی فست فود سیار باید ظاهر جالبی داشته باشد تا موجب جذب مشتری شود که به همین منظور صافکاری و رنگ آمیزی بدنه آنها ممکن است گران تمام شود.

  1. خرید تجهیزات و لوازم:

تجهیزات فست فود سیار

با در دست داشتن مجوزها و کامیون زمان آن رسیده است که نیازهای تجهیزات برای راه اندازی فست فود سیار خود را نهایی کنید.حتی اگر کامیون شما کاملاً مجهز به تجهیزات پخت و پز و باشد همچنان به ابزار اضافی نیاز دارید.ما در اینجا تجهیزات مورد نیاز یک رستوران و یا فست فود سیار را برای شما نام میبریم:

۱.فریزر صنعتی

 

۲.یخچال صنعتی

 

۳.سینک صنعتی

 

۴.سرخ کن صنعتی

 

۵.فر پیتزا صندوقی

 

۶.گریل صنعتی

 

۷.میز کار

 

۸.اجاق گاز دو شعله

 

۹.هود صنعتی

 

۱۰.پنینی

 

۱۱.تاپینگ رومیزی

 

یکی از تجهیزات مهم برای راه اندازی فست فود سیار فر پیتزا صندوقی است که در اینجا باهم ویدیویی از آن برای راهنمایی و آشنایی بیشتر میبینیم.

 

  1. استخدام و آموزش کارکنان:

صاحبان رستوران و فست فودهای سیار بسیاری از کارها را خودشان انجام می دهند اما همچنان به همکاری دیگران نیاز خواهند داشت.اکثر کامیون ها با حداقل دو تا چهار کارمند بسته به نوع و حجم کار دارند.کارکنانی که استخدام می‌کنید باید مهارت‌هایی را که فاقد آن هستید داشه باشند.به عنوان مثال اگر شما یک آشپز متخصص هستید باید صندوقدار استخدام کنید.اما اگر روابط اجتماعی بالا برای جذب مشتری دارید شما نیاز به استخدام آشپز دارید.

  1. تهیه منو غدایی مناسب:

برای راه اندازی فست فود سیار خود منوی غذایی خوب با دستور پخت منحصر به فرد تهیه کنید.این فهرست منوی غذایی باید راحت و قابل خواندن باشد.همچنین قید قیمت در منوی غذایی بهتر است چون مشتری با دیدن قیمت غذا راحت تر می تواند غذای مورد نظرش را با توجه به بودجه خود سفارش دهد.

 

  1. بازاریابی کسب و کار خود:

هنگامی که کامیون و موقعیت مکانی خود را آماده کردید آخرین مرحله در راه اندازی فست فود سیار،بازاریابی کار شما است.از آنجایی که فست فود سیار شما آدرس دائمی نخواهد داشت تبلیغات و بازاریابی برای رستوران شما نقش اساسی در موفقیت آن دارد.یک استراتژی خوب بازاریابی فست فود سیار شامل ترکیبی از استراتژی های بازاریابی آنلاین و سنتی،مانند بازاریابی رسانه های اجتماعی و ساخت یک سایت است.برای بازاریابی کسب و کار خود حتما هزینه کنید تا بتوانید در کمترین زمان رشد کنید.

ما براتون فقط برخی از ایده های بازاریابی فست فود سیار را میگیم تا بتونید سریع رشد کنید:

طراحی فست فود سیار

  • لوگوی چشم نواز خود را بسیار قابل مشاهده کنید.آن را روی کامیون،بروشورها و آنلاین روی شبکه های اجتماعی و سایت خود قرار دهید.
  • یک تابلوی منوی جسورانه طراحی کنید.شما باید مطمئن شوید که صفحه منوی شما خوانا و جذاب است و غذای شما را به وضوح نشان می دهد.
  • . یک سایت ایجاد کنید که مکان‌های معمولی،عکس‌ها و بخش «درباره شرکت ما» را نشان دهد.
  • رسانه‌های اجتماعی ایجاد کنید تا مشتریان بتوانند از رویدادها مطلع شوند،تصاویر را ببینند و با کسب و کار شما تعامل داشته باشند.
  • مکان های منحصر به فرد را برای فست فود سیار خود پیدا کنید.در ابتدا می خواهید محله های مختلفی را کاوش کنید تا بهترین جایی که کسب و کار شما مناسب است را بیابید.
  • در رویدادهای اجتماعی مانند مهمانی‌ها و جشنواره‌ها شرکت کنید تا به نمایش درآیید.این رویدادها باعث می شود مشتریان با کسب و کار شما بیشتر آشنا شوند.
  • کالایی را با لوگو یا شعار خود بر روی آن بفروشید.می‌توانید تی‌شرت،لیوان‌های مسافرتی و برچسب‌ها را به مشتریان ارائه دهید تا آنلاین خریداری کنند.
این مطلب را هم حتما بخوانید :   آنلاین شاپ ترکیه دیجیتال 

حالا که با مراحل راه اندازی رستوران و فست فود سیار آشنا شدیم بریم سراغ مزایا و معایب آن:

مزایا:

  • هزینه‌های راه‌اندازی:در حالی که راه اندازی فست فود سیار هنوز به مقدار مناسبی از سرمایه اولیه نیاز دارد به طور کلی کمتر از آن چیزی است که برای راه‌اندازی یک فست فود نیاز است.
  • سود بلندمدت:یک تجارت موفق فست فود سیار می تواند حاشیه سود بیشتری نسبت به یک رستوران یا فست فود سنتی داشته باشد زیرا هزینه های سربار کمتری دارد.
  • تحرک:تحرک به معنای دستیابی منظم به یک پایگاه بزرگ مشتری از طریق رفتن به جایی است که جمعیت زیادی یا قابل پیش بینی وجود دارد.
  • قابلیت مقیاس بندی:در مقایسه با یک فست فود سنتی از نظر ساعت کار،آیتم های منو و سایر تصمیمات مالی و عملیاتی،انعطاف پذیری بیشتری با رستوران سیار دارید.

معایب:

  • رقابت سنگین:ده ها فست فود سیار اغلب در یک منطقه جمع می شوند تا به مشتریان خدمات ارائه دهند.در حالی که این به معنای عرضه زیاد مشتریان است،اما به معنای رقابت از سوی دیگر صاحبان فست فود سیار در همان منطقه است.
  • نیروهای خارجی:صاحبان فست فود سیار باید با برف،باران و سایر شرایط آب و هوایی که می تواند باعث کاهش مشتریان شود مبارزه کنند.
  • انتظارات قیمت‌گذاری:مشتریان فست فود سیار انتظار غذای مقرون به صرفه دارند،بنابراین شما در میزان هزینه‌ای که می‌توانید برای آیتم‌های منو دریافت کنید محدود هستید.
  • ساعات طولانی:همه مشاغل کوچک وقت گیر هستند،اما این امر به ویژه در مورد صنعت فست فود سیار صادق است.آماده باشید که شب ها و آخر هفته ها کار کنید تا بیشترین جمعیت را جذب کنید.

ایمنی رستوران و فست فود سیار:

ایمنی فست فود سیار

بحث ایمنی در فست فود سیار گزینه بسیار مهمی است که باید در اولویت فعالیتها قرار گیرد و شامل موارد ذکر شده است:

  1. استفاده از سیستم تهویه مناسب برای کامیون سیار:

با توجه به اینکه رستوران‌ و فست فودهای سیار فضای بسیار کوچکی دارند و در معرض گرمای فراوان شامل روشن بودن اجاق‌ گازها و فرها هستند به سرعت گرم و غیرقابل تحمل می‌شوند که باعث گرمازدگی کارکنان می شود.ضمن اینکه نداشتن تهویه مناسب،بوی سرخ کردنی‌ها و مواد غذایی باعث ایجاد مشکلات تنفسی خواهد شد و همچنین گرمای زیاد می‌تواند باعث اشتعال در محیط رستوران سیار هم شود.پس سیستم تهویه مناسب یک الزام قانونی است.

  1. سیستم اطفای حریق:

آتش سوزی در رفست فود سیار از خطرات اصلی آن است. با توجه به اینکه احتمال وقوع آتش سوزی به علت روشن بودن اجاق‌ها و لوازم برقی وجود دارد لذا برای رستوران خطر فراوانی را در پی خواهد داشت.بهترین روش برای متوقف کردن آتش سوزی،سیستم اطفای حریق است که همزمان به هود و خطوط گازی وصل است و به طور خودکار منبع سوخت را قطع می‌کند و صد البته چون فست فود سیار با کپسول‌های گاز فعالیت می‌کنند حتماً از سیستم مربوط به کپسول‌های گاز نیز استفاده شود.

  1. استفاده از کپسول آتش نشانی:

با توجه به احتمال آتش سوزی به دلیل گرمای زیاد و سیستم گازی رستوران و فست فود سیار و وجود باک بنزین در ماشین های سیار وجود کپسولهای آتش نشانی از ملزومات ضروری این کسب و کار است و برای راه اندازی فست فود سیار باید حتما مجهز به وسایل ایمنی از جمله کپسول آتش نشانی باشید.

  1. استفاده از لباس‌ها و کفش‌های مناسب:

لباس پرسنل فست فود سیار باید طوری باشد که زمان انجام فعالیت‌ها کاملاً راحت و سبک باشد.استفاده از لباس مناسب می‌تواند مانع سوختن‌های احتمالی با پرش قطرات روغن داغ یا سوختگی در اثر مواد شیمیایی و یا حتی بریدگی‌ با چاقو شود.

کفش‌های مخصوص رستوران‌ها اصولاً ضد آب و وزن سنگینی دارند تا مانع لغزش،سُر خوردن و سقوط شوند.

 

توصیه های مهم برای افزایش بهره وری کسب و کار فست فود سیار:

فستیوال فست فود سیار

  • نمای بیرونی فست فود سیار از اهمیت بسیار بالایی برخودار است و شما اصلا نباید آن را دست کم بگیرید. توصیه ما این است که از رنگ های شاد و جذاب و طرح های دوست داشتنی روی ماشین خود استفاده کنید.
  • انتخاب پاتوق مناسب در مکان های خاص که تعداد افراد بیشتری در آن رفت آمد داشته و برای راه اندازی فست فود سیار آسان باشد.شما باید مکان درستی را برای ارائه در نظر بگیرید.مراکز خرید،پارک ها و محل های شلوغ و پر رفت و آمد انتخاب مناسبی برای اینکار به شمار می رود.
  • اهمیت تبلیغات را اصلا نباید دست کم گرفت.البته باید این نکته را افزود که اصلا نیازی به تبلیغات گرون قیمت نیست.
  • مهم ترین نکته ای که باید در راه اندازی فست فود سیار در نظر بگیرید ارائه غذاهای با کیفیت است و اصلا نباید فراموش کنید که غذاهای تازه و خوشمزه باعث سود و پیشرفت شما خواهد شد.
  • تهیه منو غذایی متنوع تا مشتریان برحسب ذائقه خودشون حق انتخاب داشته باشند.
  • انجام بازاریابی گسترده برای شناخت رقبا،شناخت از منوی غذایی آنها و جذب مشتریان
  • اطلاع از قوانین محلی برای افزایش میزان فروش
  • چه زمان و چه مکان هایی از شهر،پتانسیل بسیاری برای عرضه غذای شما را دارد؟
  • سعی کنید به روز باشید و در فضای مجازی برای رستوران سیار خود تبلیغات گسترده کنید
  • سلایق و ذائقه و عادات غذایی مردم را بشناسید و فهرستی از آنها تهیه کنید و منو غذایی خود را بر اساس آن لیست تهیه نمایید.
  • سعی کنید چند مدتی را بصورت مداوم کار کنید تا به صورت روزانه تجربه خود را افزایش دهید و حرفه ای شوید.
  • چنانچه قصد داشتید فست فود سیار خود را در محلی خاص پارک کنید سعی کنید با کاسبان محلی به توافق رسیده و اجازه حضور در آن مکان را داشته باشید

عوامل موثر در شکست راه اندازی فست فود سیار:

بسیاری از فست فودهای سیار در سه سال اول کار خود بعد از راه اندازی فست فود سیار به دلیل کمبود بودجه از کار می افتند.مشکلات می تواند شامل انتخاب ضعیف عرضه،خرابی کامیون،بازاریابی ضعیف و موارد دیگر باشد.

برخی از بزرگترین دلایلی که رستوران های سیار پول خود را از دست می دهند و در نهایت شکست می خورند عبارتند از:

  • برنامه ریزی عملیاتی و مالی ضعیف
  • هزینه های پیش بینی نشده تعمیر خودرو
  • دست کم گرفتن تعداد ساعات مورد نیاز روزانه
  • بازاریابی ناکارآمد

نتیجه گیری کلی:

اگر رویای راه اندازی فست فود سیار را در سر می‌پرورانید باید بدانید که این یک فرآیند سرگرم‌کننده،در عین حال زمان‌بر با فرصت‌های فراوان برای رشد و سود است.اگر برای ایجاد آن،دقیق با تحقیقات بازار و یک استراتژی بازاریابی مستحکم وقت بگذارید،کسب و کار رستوران سیار سخت است اما در نهایت سودآور است.